Доступність посилання

ТОП новини

Сарґсян закликав сформувати у Вірменії уряд національної згоди без «терористів»


Президент Вірменії Серж Сарґсян, 1 серпня 2016 року
Президент Вірменії Серж Сарґсян, 1 серпня 2016 року

Президент Вірменії Серж Сарґсян пообіцяв упродовж кількох місяців сформувати уряд національної згоди, але наголосив, що у новому уряді не буде «терористів і їхніх захисників», маючи на увазі збройну опозиційну групу, яка капітулювала після двотижневого протистояння з поліцією в Єревані.

Після зустрічі 1 серпня з представниками громадянського суспільства, релігійними лідерами та урядовцями Сарґсян відзначив, що озброєні люди «прикривали терористичні дії патріотичними закликами до соціальної справедливості». Президент Вірменії наголосив, що влада не дозволить нікому «підірвати основи нашої держави». «Проблеми у Вірменії не будуть вирішені шляхом насильства або зброї. Єреван не є Бейрутом чи Алеппо», – додав Сарґсян.

За повідомленням інформагенції «Інтерфакс», 1 серпня були затримані двоє членів опозиційної партії «Спадщина», які співпрацювали з членами збройної групи, – речник Давид Санасарян і заступник голови політичної сили Армен Мартиросян. Опозиціонерів звинувачують в організації та участі в масових заворушеннях.

1 серпня понад тисяча людей вийшла на вулиці Єревана, щоб закликати владу до поблажливості щодо 20 членів групи «Сасна црер», які були заарештовані 31 липня. Так закінчилася конфронтація тривалістю близько двох тижнів, упродовж яких озброєні люди контролювали захоплену 17 липня територію полку патрульно-постової служби в Єревані. Під час протистояння загинули двоє співробітників поліції.

XS
SM
MD
LG