Доступність посилання

ТОП новини

Савченко заявляє про готовність їхати на Донбас для переговорів з сепаратистами


Надія Савченко
Надія Савченко

Народний депутат Надія Савченко, яка перебувала в ув’язненні в Росії, має намір їхати на контрольовану бойовиками територію Донбасу для ведення переговорів з їхніми ватажками.

«Я вже тисячу разів заявляла: я готова туди їхати – з прикриттям, без прикриття – щоб був результат», – сказала вона на прес-конференції.

Надія Савченко. Прес-конференція: основні меседжі (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:42 0:00

У червні Надія Савченко заявила про готовність особисто вести прямі переговори про звільнення українських полонених з представниками угруповань «ДНР» і «ЛНР» Олександром Захарченком та Ігорем Плотницьким. Пізніше Савченко закликала до примирення й завершення конфлікту на Донбасі.

Захарченко і Плотницький заявили про готовність до зустрічі з Савченко. Плотницький доручив створити робочу групу для переговорів із Савченко.

Савченко, яку у Росії ув’язнили на 22 роки, повернулася до Києва в травні. Російський президент Володимир Путін підписав указ про помилування українки «на прохання родичів» загиблих журналістів, у причетності до загибелі яких звинувачували Савченко.

Під час бойових дій на Донбасі, які там тривають від квітня 2014 року, загинули понад 9 тисяч 400 людей.

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі. Москва ці звинувачення відкидає, заявляючи, що на Донбасі немає російських військових, але є «добровольці».

XS
SM
MD
LG