Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу на Донбасі двоє військових поранені – Мотузяник


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

За минулу добу внаслідок бойових дій на Донбасі загиблих серед українських військових немає, двоє військовослужбовців поранені, повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Олександр Мотузяник.

За його словами, на Луганщині підтримувані Росією бойовики порушували режим тиші у Кримському та Попасній.

Мотузяник зазначив, що на донецькому напрямку тривають активні бойові дії по всій лінії фронту.

«Минулої доби ворог не застосовував ствольну артилерію, проте, як і раніше, щедро стріляє з мінометів. На всьому Донецькому напрямку по наших позиціях було випущено понад 260 мін – це рекордна кількість за літо 2016 року», – сказав він.

Як зазначив речник АТО, на Донеччині основні «гарячі точки» – світлодарська дуга, Зайцеве-Майорськ, Авдіївська промзона, Опитне.

За даними Мотузяника, на маріупольському напрямку найбільше обстрілів було у Красногорівці та на ділянці фронту Гнутове – Широкине.

Там бойовики активно застосовували важке озброєння, додав речник АТО.

Сепаратисти з угруповання «ДНР» звинувачують українських військових в нічних обстрілах Донецька, Ясинуватої, села Саханки і Пікуз (колишнє Комінтернове).

В угрупованні «ЛНР» кажуть, що за минулу добу українські військові вісім разів обстріляли їхні позиції, зокрема у районі селища Калинове.

Від кінця квітня мав би діяти режим припинення вогню на Донбасі, про що домовилися учасники Тристоронньої контактної групи. Проте обстріли на Донбасі тривають, а сторони конфлікту звинувачують одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG