Доступність посилання

ТОП новини

СБУ: співробітниця не інформувала екс-«беркутівця» щодо розслідування справи Майдану


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Служба безпеки України не виявила фактів протиправних дій під час службової перевірки заяв про те, що співробітниця СБУ нібито поінформувала свого чоловіка, екс-«беркутівця» про його майбутнє затримання у справі щодо Майдану.

«Під час перевірки не виявлено фактів можливості доступу цієї співробітниці СБУ до будь-яких матеріалів, пов’язаних зі справою «Майдану», – йдеться в заяві відомства.

У СБУ зазначають, що матеріали перевірки направили до Генпрокуратури для обліку як доказів під час досудового розслідування розстрілу героїв «Небесної сотні».

Як повідомляли напередодніЗМІ, голова антикорупційного комітету Верховної Ради Єгор Соболєв з фракції «Самопоміч» заявив з посиланням на адвоката «Автомайдану», що у одного з втікачів екс-беркутівців, підозрюваного в розстрілі Майдану, дружина є співробітником центру прослуховування СБУ. Соболєв припустив, що вона могла повідомити чоловікові про підготовку його затримання, що сприяло його втечі. Комітет планував звернутися з цією інформацією до керівників СБУ і ГПУ.

XS
SM
MD
LG