Доступність посилання

ТОП новини

В Окружний адмінсуд Києва подали позов щодо українського громадянства Деканоїдзе


 Хатія Деканоїдзе
Хатія Деканоїдзе

До Окружного адміністративного суду Києва надійшов позов про визнання протиправним та скасування указу президента України про прийняття до громадянства України громадянки Грузії Хатії Деканоїдзе.

«Позивач просить Окружний адмінсуд Києва прийняти позовну заяву до розгляду і відкрити провадження і вимагати у президента України Петра Порошенка вищезгаданий указ», – йдеться в повідомленні прес-служби суду.

Водночас в Окружному адмінсуді Києва зазначають, що акти, дії чи бездіяльність, зокрема президента України, мають оскаржуватися у Вищому адміністративному суді України (ВАСУ).

Хатія Деканоїдзе нині очолює Національну поліцію України. Під час правління президента Саакашвілі Деканоїдзе очолювала поліцейську академію Грузії. У 2015 році вона отримала українське громадянство.

Через деякий час Деканоїдзе сама мала б відмовитися від громадянства Грузії або залишити посаду в Україні. Українське законодавство забороняє державним службовцям мати друге громадянство, але передбачає дворічний перехідний період.

У липні Деканоїдзе заявила, що міністерство юстиції Грузії розпочало процедуру позбавлення її грузинського громадянства.

XS
SM
MD
LG