Доступність посилання

ТОП новини

У Сирії повідомили про хімічну атаку на місці збиття російського вертольота, Москва заперечила причетність


Як стверджують, цей відеокадр показує потерпілого від хімічної атаки в Саракебі ввечері 1 серпня 2016 року; автентичність не підтверджена
Як стверджують, цей відеокадр показує потерпілого від хімічної атаки в Саракебі ввечері 1 серпня 2016 року; автентичність не підтверджена

Із Сирії надходять повідомлення про хімічну атаку на місцевість, де в понеділок був збитий російський військовий вертоліт і загинули всі п’ять російських військових у ньому.

За повідомленнями, дві цистерни з отруйним газом, імовірно, хлором, були скинені з неідентифікованого вертольота пізно ввечері в понеділок.

Як повідомив британській медіа-компанії «Бі-бі-сі» лікар Абдель-Азіз Баріх, який працює в містечку Саракеб, де сталася атака, він визначив газ із цих двох цистерн саме як хлор, бо вже мав раніше досвід із атаками з застосуванням хлору в перебігу сирійської війни.

А агентство «Ройтерз» навело слова представника добровольчої групи «Служба цивільної оборони Сирії» про те, що цистерни середнього розміру містили «отруйні гази», тип яких рятувальники ще не встановили.

За словами очевидців, внаслідок хімічної атаки потерпіло понад 30 людей.

Про цей напад із посиланням на джерела на місці повідомив і відомий Сирійський центр спостереження за правами людини, що працює в Лондоні.

Призвідник нападу не відомий.

У Росії, яку стали неофіційно звинувачувати в цьому нападі як помсті за збиття вертольота, речник президента країни Дмитро Песков заперечив причетність Москви до нього, але уточнив, що не має інформації про те, що відбувається в регіоні.

У понеділок неподалік містечка Саракеб у провінції Ідліб, яке контролюють супротивники режиму президента Сирії Башара аль-Асада, за невстановлених обставин був збитий російський військовий вертоліт Мі-8АМТШ, загинули троє членів екіпажу і ще двоє російських офіцерів, що були в ньому. Москва визнала цю втрату, що стала чи не найбільшою разовою втратою російських військових за час їхньої участі у громадянській війні в Сирії на боці влади країни.

XS
SM
MD
LG