Доступність посилання

ТОП новини

Діячі «Батьківщини»: заяви Савченко – позиція приватної особи, а не партії


Надія Савченко, архівне фото
Надія Савченко, архівне фото

Чільний представник партії «Батьківщина» заявив, що останні резонансні заяви народного депутата від цієї партії Надії Савченко відображають її особисту позицію, а не позицію партії.

Заступник голови фракції «Батьківщина» у Верховній Раді Сергій Соболєв із приводу заяви Надії Савченко про готовність вирушити на окуповану частину Донбасу для переговорів там про визволення українських полонених, як повідомляє агентство «Інтерфакс-Україна», сказав: «Вона цю позицію заявила власне як Надя Савченко – не як представник «Батьківщини», не як народний депутат, не як уповноважена урядом, президентом або переговорною місією».

А щодо заяви Савченко про початок нового голодування на знак протесту проти відсутності поступу з визволенням полонених Соболєв сказав: «Фракція ніколи не підтримувала її голодування у кремлівських катівнях. Ми вважаємо, що її здоров’я набагато цінніше. З її боку це акт відчаю».

Соболєв звернув увагу, що Савченко не може впливати на процес звільнення українських заручників із території Росії й окупованої частини Донбасу і не бере участі в переговорах про це.

Але Соболєв висловив думку, що після заяви Савченко про голодівку «світова спільнота, українська спільнота мають прокинутися і зрозуміти, що ситуація загрозлива й потрібно знаходити якісь нові форми, щоб обмін заручниками все-таки відбувся».

Він також наголосив, що партія «Батьківщина» робитиме все необхідне для звільнення українських заручників.

Раніше у вівторок Надія Савченко заявила на прес-конференції, серед іншого, що знову починає голодування через «бездіяльність влади всього світу щодо звільнення українців з полону», яке буде тривати «до позитивного результату».

Вона також знову заявила, що готова їхати на переговори з ватажками угруповань, що окупували частину Донбасу, щодо визволення українських полонених, «щоб був результат».

Суперечливі заяви Надії Савченко, з якими вона виступає після звільнення з російського ув’язнення, вже не раз викликали різку критику в різних колах і натомість схвальні відгуки серед сепаратистів на Донбасі.

XS
SM
MD
LG