Доступність посилання

ТОП новини

Організатором захоплень адмінбудівель у Луганську у 2014 році був Єфремов – Ландік


Олексндр Єфремов у Печерському суді Києва, 1 серпня 2014 року
Олексндр Єфремов у Печерському суді Києва, 1 серпня 2014 року

Колишній народний депутат від Партії регіонів, луганчанин Володимир Ландік заявляє, що організатором захоплення будівлі Луганської ОДА та обласного управління СБУ у березні 2014 року був екс-лідер регіоналів у парламенті Олександр Єфремов. Про це Ландік заявив в ефірі проекту Радіо Свобода «Донбас.Реалії».

За його словами, Єфремов віддав команду тодішньому голові Луганської облради Валерію Голенку організувати автобуси з молодими людьми з Росії для захоплення будівель. Їх, каже Ландік, привезли з Мілового і Красної Талівки.

Володимир Ландік зазначає, що є відео, де все це зафіксовано.

«Ми це все знімали. Звідки вони заходили, хто їм роздавав кийки у руки, як вони розганяли народ, били, заходили адміністрацію, а ввечері цими ж автобусами їхали до Росії», – говорить Ландік.

Він зазначає, що всі ці докази були передані до СБУ.

1 серпня Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою для колишнього депутата Верховної Ради, екс-лідера парламентської фракції Партії регіонів Олександра Єфремова. Відповідно до рішення, він перебуватиме під вартою два місяці.

Єфремова затримали 30 липня за підозрою у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України. Сам політик усі звинувачення прокуратури відкидає.

XS
SM
MD
LG