Доступність посилання

ТОП новини

Українська сторона звинувачує сепаратистів «ЛНР» в обстрілі Кадіївки


(ілюстраційне фото)
(ілюстраційне фото)

Українська сторона звинувачує підтримуваних Росією сепаратистів в обстрілі житлових будинків у Кадіївці (колишній Стаханов) Луганської області у ніч на 2 серпня.

«Напередодні засідання тристоронньої контактної групи у форматі мінських переговорів з метою звинуватити Україну у черговому обстрілі населених пунктів, які тимчасово перебувають під контролем самопроголошених республік «ЛНР» та «ДНР», члени незаконних збройних формувань ОРДО/ОРЛО у ніч з 1 на 2 серпня влаштували провокаційний обстріл, що призвело до руйнування житлових будинків та інфраструктури міста Кадіївка (Стаханов) Луганської області. Для цього вони використали 82-мм міномети», – повідомили у штабі української воєнної операції ввечері 2 серпня.

«Відповідно з аналізом воронок, члени НЗФ спочатку використали 82-мм міномети. Найменша відстань до лінії розмежування між підрозділами ЗС України та незаконними збройними формуваннями псевдореспублік становить 18 кілометрів, а 82-мм міномет стріляє на дальність не більше 4 кілометрів. Разом з тим, ця подія дозволила членам НЗФ відкрити, вже нібито у відповідь, вогонь зі 152-мм артилерійських гармат по позиціях ЗС України», – додали у штабі.

У вівторок луганські сепаратисти заявили про обстріл Кадіївки (колишнього Стаханова), внаслідок якого потерпіли двоє чи троє, за різними повідомленнями, мирних мешканців міста. Вони стверджували, що обстріл здійснили з артилерії калібру 152 міліметри.

Підтримувані Росією збройні сепаратистські угруповання «ДНР» і «ЛНР» Генеральна прокуратура України визнала терористичними.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже багато разів проголошували режим припинення вогню, але він щоразу порушується, в тому числі й із застосуванням важких озброєнь, що мали бути відведені. Сторони звинувачують у порушеннях одна одну й заперечують звинувачення на свою адресу.

XS
SM
MD
LG