Доступність посилання

ТОП новини

Польща відновила малий прикордонний рух з Україною, на пунктах пропуску є черги


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Польща відновила малий прикордонний рух з Україною, відтак на всіх пунктах пропуску на українсько-польському кордоні на Львівщині від ранку утворились величезні автомобільні черги, така ж ситуація і на піших переходах.

Найдовша автомобільна черга на пунктах пропуску у Рава-Руській і Шегині – за даними прикордонної служби, це від 100 до 200 машин. Для перетину кордону чекати доводиться від 3 до 5 годин, але ситуація на пунктах пропуску постійно змінюється залежно від кількості охочих перетнути кордон.

Польща тимчасово припинила малий прикордонний рух 4 липня у зв’язку із проведенням саміту НАТО у Варшаві і Світових днів молоді у Кракові.

Малий прикордонний рух передбачає можливість жителів прикордонних територій короткотерміново відвідувати такі самі прикордонні території сусідньої держави без віз, лише за спеціальним дозволом. Договори про такий режим передбачають можливість його зупинення в разі потреби, що мотивується питаннями безпеки сторін.

За спрощеною процедурою українсько-польський кордон перетинає близько двох тисяч жителів міст і сіл, які розташовані в межах 30 кілометрів від кордону з сусідньою державою.

XS
SM
MD
LG