Доступність посилання

ТОП новини

Росспоживнагляд погрожує штрафами за недотримання режиму тиші в Криму


©Shutterstock
©Shutterstock

Глава підконтрольного Кремлю уряду Криму Сергій Аксьонов вимагає дотримання звукового режиму після 23:00. Про це він заявив на зустрічі з керівником управління Росспоживнагляду по Криму і Севастополю Наталією Пеньківською.

За словами Аксьонова, з цього приводу «надходить багато скарг і від відпочиваючих, і від кримчан».

Пеньковська стверджує, що в даному випадку недопрацьовують місцеві адміністрації, які не здійснюють контроль за дотриманням звукового режиму, і запропонувала підготувати доручення, за яким муніципальні адміністративні комісії проводитимуть розслідування кожного такого випадку.

«Наша федеральна установа буде проводити виміри шуму для того, щоб ці комісії працювали ефективно, а також мали аргументи для складання протоколів і розгляду. Законом передбачено, що адміністративна відповідальність за перше виявлення порушення – одна сума штрафу, у другому випадку ця сума штрафу подвоюється і протягом року сума штрафу може доходити до 30 тисяч рублів», – зазначила Пеньковська.

Верховна Рада оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 р президент України підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу ввели економічні санкції. Росія заперечує окупацію Криму і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG