Доступність посилання

ТОП новини

ДПСУ: сьогодні вранці бойовики обстріляли контрольний пост «Майорськ»


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Державна прикордонна служба України заявляє, що сьогодні вранці підтримувані Росією бойовики обстріляли контрольний пост «Майорськ».

«По позиціях пункту, що на напрямку КПВВ «Зайцеве», з населеного пункту Горлівка вогонь вів ворожий снайпер. Одна з куль, випущених російським найманцем, зрикошетила та влучила одному з прикордонників у бронежилет», – повідомляють у прес-службі відомства.

У Держприкордонслужбі зазначають, що під час обстрілу група військовослужбовців облаштовувала контрольний пост, внаслідок обстрілу ніхто не постраждав.

Напередодні прикордонники повідомляли про обстріли контрольного пункту «Майорськ» з боку бойовиків.

Сепаратисти наразі цих заяв не коментують, але, у свою чергу, в угрупованні «ДНР» звинувачують українських військових в обстрілах околиць Донецька і Ясинуватої.

Збройний конфлікт на сході України триває від квітня 2014 року. Влада України оголосила про проведення там антитерористичної операції проти підтримуваних Росією сепаратистів. Влада Росії неодноразово заперечувала участь своїх військових у конфлікті, про що заявляють Україна і Захід. Москва ж визнає лише присутність російських «добровольців» на Донбасі.

За даними ООН, оприлюдненими 3 червня, від початку конфлікту на сході України у квітні 2014 року там загинули 9 371 людей, 21 523 були поранені.

XS
SM
MD
LG