Доступність посилання

ТОП новини

Суд у справі колишніх бійців «Торнадо» перенесли на 9 серпня


 (©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Cудове засідання у справі колишніх бійців роти «Торнадо» в Оболонському районному суді Києва, яке мало відбутися сьогодні, перенесли на 9 серпня, повідомила прес-секретар суду Інна Свинаренко.

За її словами, таке рішення ухвалили через неможливість доставки до суду обвинувачених.

«Співробітники поліції повідомили нам, що вони зараз не мають можливості доставити обвинувачених до зали судового засідання. У зв’язку з цим за участю адвокатів, за участю прокурорів і за участі складу суду судове засідання відкладено до 9 серпня 2016 року до 11:30. Судове засідання, згідно із законодавством, буде проводитися в закритому режимі», – сказала вона.

2 серпня люди з символікою добровольчих частин блокували приміщення суду, де мали розглядати справу колишніх бійців роти «Торнадо».

У ніч на 3 серпня біля будівлі суду сталися сутички між активістами і правоохоронцями. Причиною бійки стало те, що активісти намагалися не пропустити автобус із підсудними бійцями батальйону «Торнадо».

Бійка під судом: бійці «Торнадо» поїхали до СІЗО (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:25 0:00

У червні 2015 року головний військовий прокурор України Анатолій Матіос заявив, що в роті «Торнадо» виникла злочинна група, яка на Луганщині незаконно утримувала місцевих жителів, вчиняючи проти них насильницькі дії: побої, катування, спричинення тілесних ушкоджень і особливо жорстоке сексуальне насильство.

Тоді в роті звинувачення на свою адресу відкидали і пов’язували такі заяви з тим, що її бійці не пускали на окуповану частину Донбасу чи з неї потяги, які, на їхню думку, нібито везли «контрабанду». У Луганській обласній військово-цивільній адміністрації такі дії назвали незаконними.

Згодом міністр внутрішніх справ Арсен Аваков підписав наказ про розформування роти патрульної служби особливого призначення МВС України «Торнадо», але наголосив пізніше, що гідні її бійці, які несли службу чесно, будуть зараховані до інших підрозділів.

Групу колишніх торнадівців підозрюють у створенні злочинної організації, перевищенні влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, незаконному позбавленні волі або викраденні людини, катуванні, насильницькому задоволенні статевої пристрасті неприродним способом, в опорі представникові влади й незаконному заволодінні транспортним засобом.

XS
SM
MD
LG