Доступність посилання

ТОП новини

Центр «Миротворець» заявляє про реєстрацію сайту як ЗМІ


Центр «Миротворець» заявляє про реєстрацію сайту як засобу масової інформації. Про це організація повідомляє на своїй сторінці в Facebook.

«З сьогоднішнього дня сайт центру «Миротворець» myrotvorets.center і всі його дзеркала (інші адреси – ред.) вважаються електронними засобами масової інформації. Найближчим часом відповідні зміни будуть внесені в розділ «про сайт», – зазначають в повідомленні.

При цьому центр не уточнив подробиць цієї реєстрації як ЗМІ, зокрема, того, в якій країні здійснена ця реєстрація. За повідомленнями, сервери центру працюють поза межами України.

Центр «Миротворець» є громадською організацією. Центр відомий збором даних про підозрюваних донбаських і кримських сепаратистів та іноземних громадян, що їх підтримували чи підтримують, і публікує їх на своєму сайті в розділі «Чистилище». За повідомленнями, цією базою даних користуються й українські силовики.

Центр заявляє, що здійснює фіксацію й безпечне зберігання інформації щодо «об’єктів дослідження», в діях яких є ознаки «злочинів проти національної безпеки України, життя і здоров’я людини, миру, безпеки людства і міжнародного правопорядку».

У травні сайт «Миротворець» оприлюднив список журналістів, які отримували «акредитацію» в угрупованні «ДНР». Ця публікація викликала різку критику за кордоном і серед частини української журналістської спільноти через оприлюднення особистих чи персональних даних журналістів, серед яких були і українські, і іноземні.

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці бойовиків на Донбасі, проте Москва ці звинувачення відкидає.

XS
SM
MD
LG