Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики на Донбасі майже вдвічі скоротили кількість обстрілів – штаб


Штаб української воєнної операції на Донбасі заявляє, що 3 серпня підтримувані Росією сепаратисти значно скоротили кількість обстрілів українських позицій. За минулу добу таких обстрілів зафіксовано 38, у зведеннях за 2 серпня українські військові повідомляли про 71 випадок ведення вогню з боку бойовиків.

«З другої години ночі противник поновив обстріли житлових кварталів населених пунктів поблизу Донецька», – інформує штаб АТО й додає, що саме на Донецькому напрямку обстрілів було найбільше – 21.

Під вогонь 120- та 82-міліметрових мінометів та гранатометів неодноразово потрапили позиції українських воїнів в Авдіївці та Майорську, а в Зайцеві бойовики двічі на порушення мінських домовленості відкривали вогонь з важкої артилерії, застосувавши заборонені снаряди калібру 122 міліметри, повідомляє штаб АТО.

В угрупованні «ДНР» українських військових звинувачують в обстрілі околиць Донецька ввечері 3 серпня.

В угрупованні «ЛНР» ще немає повідомлень про бойові дії 3 серпня.

Також сторони конфлікту не інформували про свої втрати впродовж минулої доби.

Від кінця квітня мав би діяти режим припинення вогню на Донбасі, про що домовилися учасники Тристоронньої контактної групи. Проте обстріли на Донбасі тривають, а сторони конфлікту звинувачують одна одну в порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG