Доступність посилання

ТОП новини

Журналіст телеканалу «Інтер» Бочкала заперечує покарання за означення «терористи» щодо бойовиків на Донбасі


Український журналіст Роман Бочкала в студії Радіо Свобода
Український журналіст Роман Бочкала в студії Радіо Свобода

Журналіст телеканалу «Інтер» Роман Бочкала, який працює в зоні бойових дій на Донбасі, заперечує будь-які стягнення за вживання слова «терористи» на означення підтримуваних Росією бойовиків на Донбасі.

«Спасибі, звісно, за комплімент. Назвав терористів терористами. І нібито був підданий за це «пекельному пеклу»... Так, маю властивість називати речі своїми іменами... За жодний свій сюжет жодного разу не був покараний і в жодні заслання не вирушав», – написав Бочкала пізно ввечері 3 серпня у Facebook.

Підставою для такої реакції фронтового кореспондента телеканалу «Інтер» стала публікація в інтернеті скріншотів електронного листування, яке нібито велося між поінформованим про події на телеканалі Леонідом Муравйовим і співробітницею «міністерства державної безпеки» угруповання «ДНР» Тетяною Єгоровою. Достовірність цих листів наразі встановити неможливо.

В одному з таких листів, датованому 25 травня 2015 року, Муравйов інформував Єгорову, що якась «Маша» відповіла «з питання «терористів»: «Знайшла, де проскочило одне слово. У Бочкали. Він, до речі, за цей сюжет пекельно покараний і переведений у новини».

В листі Єгоровій Муравйов також звітував співробітниці «МДБ ДНР» про інші сюжети новин телеканалу «Інтер» та відсутність у програмі «Подробности недели» матеріалів про убивство одного з лідера бойовиків на Луганщині Олексія Мозгового, «коли «колеги» з «5-го каналу» та «1+1» влаштували в прямому сенсі «танець на кістках».

У своєму повідомленні у Facebook Роман Бочкала спершу вказав, що не знає, хто такий Леонід Муравйов, але згодом у коментарях визнав, що «призабув цього персонажа».

Російський журналіст Леонід Муравйов навесні 2015 року намагався влаштуватися на роботу на «Інтер», але був видворений з України.

У лютому 2016 року телеканал «Інтер» потрапив під позапланову перевірку Нацради з питань телебачення і радіомовлення через трансляцію російських фільмів, а також через інцидент з лайкою в прямому ефірі продюсера програми «Подробности недели» росіянки Марії Столярової, яку згодом звинуватили в симпатизуванні бойовикам на Донбасі і депортували з країни.

XS
SM
MD
LG