Доступність посилання

ТОП новини

Росія відмовила у візі відомому журналістові з Чехії


Ондржей Соукуп, архівне фото
Ондржей Соукуп, архівне фото

Посольство Росії в Чехії відмовило у російській візі відомому чеському журналістові, фахівцеві з російських і післярадянських проблем Ондржеєві Соукупу, повідомила його газета Hospodářské noviny.

Посольство відмовилося офіційно коментувати причини відмови.

Сам Соукуп сказав Радіо Свобода, що, за неофіційною інформацією, яку він має, йдеться про «захід у відповідь» на недавню відмову Міністерства закордонних справ Чехії продовжити акредитацію двох журналістів із Росії.

При цьому Соукуп нагадав, що тоді виступав проти позбавлення цих журналістів акредитації, але, за його словами, врешті вийшло, що він же першим потерпів від відповіді Росії.

У Росії Міністерство закордонних справ тоді висловило протест проти відмови продовжити акредитацію двом росіянам і заявило, що не залишить ці дії без належної реакції.

В МЗС Чехії раніше повідомили Радіо Свобода, що журналістам Володимирові Снєгирьову і Олександрові Куранову відмовлено у продовженні акредитації за рекомендацією чеських спецслужб за результатами перевірки, але подробиць не уточнили.

Відмова в акредитації не позбавляє цих росіян права перебувати і працювати в Чехії – їм лише буде відмовлено в доступі на офіційні заходи.

XS
SM
MD
LG