Доступність посилання

ТОП новини

Пєсков: Кремль продовжує пропонувати Бабича на посаду посла Росії в Україні


Дмитро Пєсков
Дмитро Пєсков

Речник президента Росії Дмитро Пєсков заявляє, що у Кремлі продовжують пропонувати Михайла Бабича на посаду посла Росії в Україні.

«Некоректним є питання про те, що Бабичу відмовлено в агремані. Тривають різні дипломатичні процедури попереднього погодження, які виконуються в режимі тиші», – сказав Пєсков.

Він зазначив, що Москва «пропонувала і пропонує відомий варіант».

«Разом з тим, якщо українська сторона ухвалює рішення про зниження рівня наших дипломатичних відносин та вважає за доцільне такий знижений режим дипломатичного спілкування, це вибір української сторони. Ми, як і раніше, є прихильниками і пропонуємо, щоб посол Росії був у Києві», – додав Пєсков.

Представник МЗС Олексій Макеєв заявив, що Київ не отримував запиту на агреман (попередню згоду) щодо призначення посла Росії в Україні, він також не підтвердив кандидатури Михайла Бабича.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін у коментарі агенції «Інтерфакс» зазначив, що українська сторона поки не може обговорювати кандидатуру нового російського посла через відсутність позитивної динаміки в контексті дій Росії на Донбасі.

Напередодні заступник міністра закордонних справ України Олена Зеркаль в ефірі «5 каналу» заявила, що Київ відмовився погодитися з кандидатурою Михайла Бабича. На її думку, відсутність дипломатичного представника не вплине на відносини між Україною та Росією.

28 липня президент Росії Володимир Путін підписав указ про звільнення Михайла Зурабова з посади посла Росії в Україні.

29 липня речник російського президента Дмитро Пєсков заявив, що Москва запросила в України агреман (попередню згоду) на призначення Михайла Бабича послом Росії в Україні.

Михайло Бабич раніше служив у десанті та військах КДБ СРСР, а нині є повноважним представником президента Росії у Приволзькому федеральному окрузі цієї країни.

XS
SM
MD
LG