Доступність посилання

ТОП новини

Комісія МОК допустила до Олімпіади низку російських збірних


Російські олімпійці-спортсмени
Російські олімпійці-спортсмени

Спеціальна комісія Міжнародного олімпійського комітету (МОК) підтвердила участь в Олімпіаді-2016 кількох російських олімпійських збірних, а також деяких окремих спортсменів.

Зокрема до участі в іграх допущені раніше відсторонені плавці Володимир Морозов і Микита Лобінцев, каноїст Андрій Крайтор, а також гольфістка Марія Верчьонова і шість веслярів академічного стилю.

В Олімпіаді зможуть взяти участь у повному складі російські збірні з гандболу, тенісу, волейболу, дзюдо, стрільби, боксу та велоспорту.

Тим часом чотири російських важкоатлети відкликали позов до Спортивного арбітражного суду у Лозанні про незаконність їх усунення.

18 липня Всесвітнє антидопінгове агентство (WADA) опублікувало доповідь, з якої випливає, що російські антидопінгові лабораторії навмисне приховували позитивні проби спортсменів на вживання заборонених препаратів, а до махінацій з аналізами була причетна російська ФСБ. Міжнародний олімпійський комітет не став усувати збірну Росії від Олімпіади у Бразилії, передавши вирішення питання міжнародним федераціям з окремих видів спорту.

Остаточне рішення про допуск російських спортсменів на Олімпіаду у Ріо-де-Жанейро мала ухвалити спеціальна комісія МОК, до складу якої увійшли член комітету Хуан Антоніо Самаранч-молодший, керівник медичної комісії МОК Угур Ерденер і голова комісії атлетів Клаудія Бокель.

XS
SM
MD
LG