Доступність посилання

ТОП новини

Президент України і прем’єр Малайзії обговорили розслідування катастрофи «Боїнга-777»


Реконструкція з уламків літака рейсу МН17, що впав на Донбасі
Реконструкція з уламків літака рейсу МН17, що впав на Донбасі

Президент України Петро Порошенко та прем’єр-міністр Малайзії Наджиб Тун Разак обговорили питання розслідування катастрофи літака МН-17, який був збитий над окупованою територією Донбасу у 2014 році.

«Ми підтвердили нашу спільну позицію щодо необхідності завершити розслідування трагедії літака MH-17 і залучити всі можливі засоби для притягнення винних до відповідальності. Це наш спосіб віддати данину пам’яті невинним жертвам, а також наш обов’язок перед їхніми сім’ями», – заявив Порошенко 4 серпня під час спільної з прем’єром Малайзії заяви для ЗМІ.

Прем’єр-міністр Малайзії Наджиб Тун Разак, своєю чергою, заявив про необхідність встановити істину та притягнення винних до відповідальності.

«Зараз ми розглядаємо звіти щодо кримінального розслідування і сподіваємось, що слідство завершиться до кінця цього року», – сказав Разак.

17 липня 2014 року біля міста Торез Донецької області із зенітно-ракетного комплексу «Бук» був збитий літак Boeing-777 авіакомпанії компанії Malaysia Airlines, що виконував рейс з Амстердама до Куала-Лумпура.Всі 298 людей на борту, серед яких 80 – діти, загинули.

Захід і Україна заявляють, що мають докази того, що літак збили з комплексу «Бук», наданого бойовикам Росією; наразі достеменно не доведено, чи причетні до цього й кадрові російські військові і російське військове командування. Громадянські розслідувачі кажуть, що визначили кількадесят російських військових, із яких дехто причетний до збиття. Бойовики і Росія свою причетність відкидають. Остаточної крапки в розслідуванні збиття літака досі не поставлено.

XS
SM
MD
LG