Доступність посилання

ТОП новини

НАБУ: співробітники Генпрокуратури прийшли з обшуком до бюро, нічого не вилучали


Національне антикорупційне бюро України повідомляє, що співробітники Генеральної прокуратури прийшли з обшуком до бюро.

Як повідомляє прес-служба відомства, бюро працює в штатному режимі, внаслідок обшуку нічого не вилучено.

«Групу очолює начальник управління ГПУ з розслідування кримінальних проваджень у сферах державної служби та власності Дмитро Сус. На підтвердження законності своїх дій співробітники ГПУ пред’явили ухвалу суду. Як підстава для обшуку в ухвалі було вказано розслідування кримінального провадження від 22 квітня 2016 року за фактом здійснення незаконного прослуховування співробітниками НАБУ телефонних розмов фігурантів одного з кримінальних проваджень, яке розслідує бюро», – повідомляють у прес-службі.

У бюро наголошують, що факти, наведені як підстави для обшуку, не відповідають дійсності, і представникам ГПУ «було пред’явлено документи, які підтверджують законність дій НАБУ».

«Показово, що це провадження було розпочато у квітні, одразу після того, як НАБУ ініціювало активне обговорення у публічній сфері питання про надання бюро прав для автономного прослуховування. Три місяці справа «пролежала на полиці», і тепер, коли відповідний законопроект підготовлено, погоджено та винесено на розгляд Верховної Ради, слідчі прийшли до Національного бюро з обшуком. І ще один цікавий момент: стаття, за якою кваліфіковане це кримінальне провадження, не належить до компетенції підрозділу, очолюваного Сусом», – зауважив директор НАБУ Артем Ситник.

Водночас у НАБУ спростовують інформацію, нібито на території бюро перебуває спецпідрозділ СБУ «Альфа». Бюро уточнило, що то була група спецназу самого НАБУ.

XS
SM
MD
LG