Доступність посилання

ТОП новини

Берлусконі продав «Мілан» китайцям за 740 мільйонів євро


Сильвіо Берлусконі
Сильвіо Берлусконі

Італійський футбольний клуб «Мілан» перейшов під контроль китайських інвесторів. Відповідно до підписаної попередньої угоди, власник клубу – фінансовий холдинг Fininvest – продав 99, 93 відсотки акціонерного пакету за 740 мільйонів євро включно із заборгованістю на суму майже 220 мільйонів. Інформацію про продаж клубу червоно-чорних офіційно підтвердили 5 серпня у Fininvest.

Новим власником «Мілану» стала компанія Sino-Europe Investment Management Changxing, до якої входять як приватні, так і державні китайські інвестори. Нові господарі зобов’язалися упродовж наступних трьох років інвестувати у клуб 350 мільйонів євро. Як повідомлялося напередодні, таких умов контракту домагався президент клубу Сильвіо Берлусконі, щоб за короткий час відновити конкурентний потенціал команди у Європі.

Переговори про продаж «Мілану» тривали майже два роки. Сильвіо Берлусконі раніше відмовився від двох пропозицій сингапурського і таїландського підприємців, які пропонували за контрольний пакет відомого клубу 500 мільйонів євро.

Берлусконі очолював «Мілан» 30 років. Тепер він залишається почесним президентом клубу. Після «Інтеру» це вже другий італійський футбольний клуб, який перейшов до рук китайців.

«Берлусконі дійшов до того, що й улюблений клуб продав «комуністам», – так фанати у соціальних мережах іронічно коментують рішення політика, який борючись за крісло прем’єра Італії постійно лякав виборців комуністами.

XS
SM
MD
LG