Доступність посилання

ТОП новини

Сепаратисти на Донбасі півсотні разів стріляли по позиціях ЗСУ – штаб АТО


У прес-центрі штабу АТО в суботу повідомили, що підтримувані Росією сепаратисти на Донбасі 50 разів відкривали вогонь в бік позицій українських військових. Про це йдеться в повідомленні штабу на сторінці у Facebook. Найбільше обстрілів було на маріупольському напрямку – 27.

«Супротивник впродовж доби з мінометів різних систем та гранатометів вів вогонь по опорних пунктах сил АТО на ділянці Мар’їнка – Красногорівка. У Богданівці та Чермалику ворог застосував міномети калібру 82 міліметри, а у Гнутовому та Широкині – великокаліберні кулемети. Позиції українських воїнів в Старогнатівці та Широкиному протистояли вогню БМП», – йдеться в повідомленні.

За даними штабу, під обстріли бойовиків також потрапили Авдіївка, Невельське, Ленінське, Луганське, Піски, Кримське та Новозванівка.

«Спроб ведення повітряної розвідки з боку противника зафіксовано не було», – повідомили в штабі українських військових.

В угрупованні «ДНР» заявляють, що українська армія ввечері і вночі обстріляла з важких озброєнь західну околицю Донецька, передмістя Ясинуватої та Горлівки. Донецькі сепаратисти стверджують, що в результаті обстрілів постраждало двоє мирних жителів. В угрупованні «ЛНР» стверджують, що за минулу добу ЗСУ тричі обстріляли території їм підконтрольні.

Від кінця квітня мав би діяти режим припинення вогню на Донбасі, про що домовилися учасники Тристоронньої контактної групи. Проте обстріли на Донбасі тривають, а сторони конфлікту звинувачують одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG