Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу загиблих серед військових ЗСУ на Донбасі немає, 10 поранені – Мотузяник


©Shutterstock
©Shutterstock

Речник Адміністрації президента з питань АТО Олександр Мотузяник повідомив, що в ході бойових дій на Донбасі загиблих серед українських військових немає, але десятеро зазнали поранень. Про це він сказав на брифінгу в суботу.

Мотузяник уточнив, що двоє військовослужбовців поранені безпосереднього бід час бойових дій, ще двоє підірвалися на розтяжках. Також вчора на одному з полігонів в зоні проведення антитерористичної операції під час занять з вогневої підготовки через розрив гранати було поранено шестеро військовослужбовців, додав речник.

«Попри тенденцію до загального зниження інтенсивності бойових дій, бандформування продовжують застосовувати важке озброєння, зокрема міномети та артилерію», – прокоментував речник ситуацію на Донбасі.

Раніше сьогодні у прес-центрі штабу АТО повідомили, що підтримувані Росією сепаратисти на Донбасі стріляли в бік позицій ЗСУ 50 разів.

В угрупованні «ДНР» заявили, що українська армія ввечері і вночі обстріляла з важких озброєнь західну околицю Донецька, передмістя Ясинуватої та Горлівки, постраждало двоє мирних жителів і зруйновано 4 будинки. В угрупованні «ЛНР» звинуватили ЗСУ в трьох обстрілах територій, підконтрольних луганським сепаратистам.

Від кінця квітня мав би діяти режим припинення вогню на Донбасі, про що домовилися учасники Тристоронньої контактної групи. Проте обстріли на Донбасі тривають, а сторони конфлікту звинувачують одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG