Доступність посилання

ТОП новини

Головний військовий прокурор України не виключив своєї відставки після 1 вересня


Анатолій Матіос
Анатолій Матіос

Заступник генерального прокурора України, головний військовий прокурор Анатолій Матіос не виключив ймовірності подати у відставку після 1 вересня. Про це він заявив на своєму персональному сайті з посиланням на інтернет-виданню «Букви».

«Наразі, думаю, що найбільш дієвим інструментом виконання усіх взятих на себе викликів з боку генерального прокурора є військова прокуратура. Ми встигнемо до 1 вересня. Після того я, напевно, зі спокійною душею піду. Зроблене і створене є на кого залишити. Піду вчитися іншого життя», – сказав Матіос.

Він повідомив, що за час його роботи на посаді головного військового прокурора України четверо військових прокурорів були притягнуті до кримінальної відповідальності.

«За час мого перебування на посаді було все: і нервові зриви підлеглих з поглядом у чарку, і самогубства, і елементарний страх під час виконання слідчих дій. Багато всього було. Повинен констатувати, що 4 військових прокурори притягнуті до кримінальної відповідальності за вчинення службових злочинів», – зауважив Анатолій Матіос.

16 червня, перебуваючи у Львові, генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що дав 100 днів своїм заступникам Анаталію Матіосу і Юрію Столярчуку, щоб вони продемонстрували результати своєї роботи. Цю заяву Луценко зробив перед активістами, які пікетували обласну прокуратуру в день представлення її нового очільника Юрія Квятківського, вимагаючи, серед іншого, від військової прокуратури звіту у розслідуваннях трагедій під Дебальцевим та Іловайськом.

Анатолій Матіос був призначений заступником генпрокурора, головним військовим прокурором України влітку 2014 року.

XS
SM
MD
LG