Доступність посилання

ТОП новини

Перший заступник голови Меджлісу: Джанкой оточений російськими військовими і танками


В'їзд у Крим (фото зроблене вже після анексії українського півострова Росією)
В'їзд у Крим (фото зроблене вже після анексії українського півострова Росією)

Перший заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелял повідомляє про скупчення російських військових на півночі окупованого Росією українського Криму. Про це Джелял написав на своїй сторінці у «Фейсбуці».

«Очевидці повідомляють про великі групи російської військової техніки, що перебувають поблизу Армянська і Джанкоя. Сам Джанкой оточено військовими з танками й іншою технікою», – написав він.

Підтвердження цієї інформації від російської влади Криму наразі немає.

У неділю вранці Державна прикордонна служба України повідомила, що російська влада Криму «з невстановлених причин призупинила здійснення пропускних операцій громадян та транспортних засобів на адмінмежі з Кримом». Росія поки не коментувала цю інформацію.

28 липня президент Росії Володимир Путін своїм указом ліквідував Кримський федеральний округ як самостійну одиницю й приєднав його до складу Південного федерального округу.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав закон про це. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій проти Москви. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG