Доступність посилання

ТОП новини

Лисенко: конфлікт може загостритись «у будь-яку годину»


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

Речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко заявляє, що українська сторона не виключає загострення конфлікту «у будь-яку годину» через дії Росії.

«Буквально по всій лінії розмежування ми спостерігаємо маневри важкої техніки, підтягування артилерійських систем, ротацію підрозділів, зокрема й російських військ, які переходять державний кордон на неконтрольованій ділянці. Вони також проводять свою ротацію, і ми дійсно бачимо певні рухи», – зазначив він на брифінгу у неділю.

«На півночі Криму також російські війська проводили свої маневри, і на певний час рух на пропускних пунктах був зупинений з ініціативи російської сторони», – додав Андрій Лисенко.

«Тобто окупанти проводять свої маневри, і ми маємо розуміти, що у будь-яку хвилину, у будь-яку годину вони можуть розпочати якийсь немасштабний або масштабний наступ», – заявив речник Адміністрації президента з питань АТО.

Водночас, за його словами, українська сторона моніторить ситуацію на ділянках найбільшого накопичення сил та засобів противника та накопичує резерв для можливого відбиття наступу.

У Росії поки не коментували цю заяву.

У неділю вранці українські прикордонники повідомили про тимчасове зупинення російською владою окупованого Криму пропускних процедур на всіх КПВВ уздовж адміністративного кордону. Наразі пропуск відновлено частково.

Сайт проекту Радіо Свобода «Крим. Реалії» у неділю повідомляє про дані очевидців щодо нібито оточення Джанкоя російським військовими, а також облаштування блокпостів на окупованому півострові.

XS
SM
MD
LG