Доступність посилання

ТОП новини

Відповідальність за напад у Бельгії взяла «Ісламська держава», та певності немає


Поліція чергує на місці нападу, Шарлеруа, 7 серпня 2016 року
Поліція чергує на місці нападу, Шарлеруа, 7 серпня 2016 року

Інтернет-агентство, відоме зв’язками з екстремістським угрупованням «Ісламська держава», оприлюднило заяву від імені угруповання про його відповідальність за напад із ножем, що стався в Бельгії.

За цією заявою ісламістів, нападник був «солдатом» угруповання.

Але, за даними поліції, наразі немає ще ніяких підтверджень, що нападник міг координувати свої дії з цим угрупованням.

Справу розглядають як спробу терористичного акту вбивства, повідомили бельгійські правоохоронці.

Раніше в неділю в місті Шарлеруа, приблизно за 50 кілометрів на південь від Брюсселя, чоловік напав на двох працівниць поліції з ножем, вигукуючи «Аллах великий», і поранив їх, та в нього відкрив вогонь колега поранених, і нападник від своїх поранень помер у лікарні. Одна з працівниць поліції перебуває в лікарні з глибокими порізами обличчя й шиї, інша поранена легко.

За даними правоохоронців, нападник був 33-річним алжирцем, що постійно жив у Бельгії з 2012 року і був відомий поліції за низкою правопорушень, але у зв’язках із тероризмом помічений не був.

Бельгія нині залишається на найвищому рівні терористичної небезпеки ще з 22 березня, коли троє смертників, пов’язаних із угрупованням «Ісламська держава», влаштували вибухи у Брюсселі, внаслідок яких 32 людини загинули і понад 300 були поранені.

Останнім часом у кількох країнах Європи сталася низка нападів із застосуванням не тільки вогнепальної зброї, а й ножів; деякі з цих нападів пов’язують із терористичними мотивами.

XS
SM
MD
LG