Доступність посилання

ТОП новини

Україна відсвяткувала День Повітряних сил


(архівне фото)
(архівне фото)

В Україні святкують День повітряних сил Збройних сил України.

За повідомленням Міністерства оборони, у Вінниці, в командуванні Повітряних сил, із нагоди професійного свята відбулися церемонія урочистого покладання вінків та квітів до комплексу «Вшанування пам’яті захисників Вітчизни», а потім у гарнізонному будинку офіцерів урочисті збори та святковий концерт.

Вітаючи військовослужбовців Повітряних сил із професійним святом, начальник Генерального штабу, головнокомандувач Збройних сил України генерал армії Віктор Муженко подякував їм за вагомий внесок у зміцнення обороноздатності держави й відзначив героїчні вчинки військовослужбовців Повітряних сил під час проведення антитерористичної операції на сході України, мовиться в повідомленні.

Він, зокрема, зауважив, що цього року вперше за часи незалежності для потреб військових авіаторів передбачено рекордну суму – майже 3,5 мільярди гривень, – яка направлена безпосередньо на нарощування бойових спроможностей усіх компонентів Повітряних сил.

Урочисті заходи відбулися, зокрема, також в управлінні повітряного командування «Центр» Повітряних сил у Василькові Київської області, в Одесі, де розташоване повітряне командування «Південь» Повітряних сил, у Харкові тощо.

Із вітаннями до військовослужбовців і ветеранів Повітряних сил звернулися, зокрема, президент Петро Порошенко і міністр оборони Степан Полторак.

Голова держави, серед іншого, заявив, що в рамках оголошеного «року Повітряних сил» передбачається провести реорганізацію та підвищити ефективність цього, за його словами, найбільш мобільного, науково і технологічно місткого виду Збройних сил України.

День Повітряних сил в Україні відзначається щороку в першу неділю серпня.

XS
SM
MD
LG