Доступність посилання

ТОП новини

Слободян: на в’їзді до Криму контрольний пункт «Каланчак» закритий повністю, «Чаплинка» – частково


Блокпост Каланчак (архівне фото)
Блокпост Каланчак (архівне фото)

Російські силовики 8 серпня повністю заблокували рух транспорту і людей на адміністративному кордоні з окупованим Кримом у пункті пропуску «Каланчак». Про це повідомляє Державна прикордонна служба України. У пункті пропуску «Чаплинка» рух здійснюється тільки в бік півострова, написав у «Фейсбуці» речник відомства Олег Слободян.

«Близько півночі 8 серпня окупанти знову припинили пропуск осіб навпроти КПВВ «Каланчак». Таким чином, станом на 7:30 8 серпня на КПВВ «Чонгар» пропуск здійснюється в обидва боки, але вкрай повільно, навпроти КПВВ «Чаплинка» правоохоронці країни-окупанта здійснюють пропуск лише тих, хто прямує на тимчасово окупований півострів, і повністю заблокованим залишається КПВВ «Каланчак», – повідомив речник Держприкордонслужби.

Він також уточнив, що «у чергах на КПВВ «Чонгар» та «Чаплинка» очікує не більше ніж 50 автомобілів.

7 серпня в Держприкордонслужбі України повідомили, що російські служби на території анексованого Криму в неділю з невідомих причин перестали пропускати автотранспорт і пасажирів на територію півострова. Через кілька годин російська сторона відновила пропуск поблизу Джанкоя ( «Чонгар»).

Раніше в неділю з багатьох частин Криму стали надходити повідомлення про значну військову активність російських військ, із блокуванням деяких частин півострова і концентруванням військ в інших. Зокрема, за повідомленнями, багато російських військ прибуло до Криму з Росії через Керченську поромну переправу ще в суботу; в неділю в деяких місцях Криму встановили блокпости, а місто Джанкой було повністю оточене російськими військами.

Російські та проросійські джерела стали поширювати повідомлення про нібито напад на російську військову частину з перестрілкою неподалік адмінмежі й стверджувати, що до цього може бути причетна Україна; в Міністерстві оборони України ці заяви відкинули як провокації. За даними українських силовиків, імовірно, йдеться про маневри російських військ на півночі Криму. Фактична російська влада окупованого півострова ситуації не коментувала.

XS
SM
MD
LG