Доступність посилання

ТОП новини

Мотузяник: за добу на Донбасі поранені 11 українських військових


Протягом минулої доби в зоні конфлікту на сході України поранені 11 українських військових, заявляє речник Адміністрації президента з питань АТО Олександр Мотузяник. Він додав, що загиблих серед військових немає.

За його словами, підтримувані Росією бойовики обстрілювали позиції українських військових по всій лінії зіткнення.

«Минула доба (на Донецькому напрямку – ред.) знову відзначилася надзвичайно активним застосуванням важкого озброєння з боку противника. Окупанти обстрілюють з мінометів і гармат українські позиції по всьому фронту. Найбільш складна ситуація на світлодарській дузі, Зайцевому та околицях, авдіївській промзоні, Донецькому аеропорту», – сказав Мотузяник.

«Внаслідок агресивних дій окупантів у Зайцевому та Авдіївці українські війська відкривали вогонь у відповідь», – додав він.

В угрупованні «ДНР» звинувачують в обстрілах українських військових і заявляють про загибель одного і поранення двох своїх бойовиків. В угрупованні «ЛНР» також заявляють про обстріли підконтрольної їм території з боку українських сил і про пошкодження будівлі дитячого садка. Про постраждалих не повідомляють.

Від кінця квітня мав би діяти режим припинення вогню на Донбасі, про що домовилися учасники Тристоронньої контактної групи. Проте обстріли на Донбасі тривають, а сторони конфлікту звинувачують одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG