Доступність посилання

ТОП новини

Геращенко: у полоні бойовиків зі 107 заручників – 64 військових


Ірина Геращенко
Ірина Геращенко

Перший заступник голови Верховної Ради, представник України у гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко заявляє, що у полоні підтримуваних Росією бойовиків зі 107 заручників 64– українські військові, решта – цивільні громадяни.

«На останній Мінській зустрічі вдалося підтвердити наявність вже 45 людей з цього списку, а не 20, як то стверджували бойовики раніше. Це велика і важка робота – знайти людину. В тюрмах Росії залишається 10 політв’язнів? тут ми також працюємо в різних форматах шукаємо механізм звільнення. І навряд чи всі деталі можна оголошувати на мітингах, якщо ми хочемо результату», – написала Геращенко у Facebook.

При цьому вона заявила, що вважає важливим і позитивним той факт, що до заручників минулого тижня вперше за два роки допустили місію ООН.

«Ми працюємо, щоб для всіх родичів заручників і для рідних зниклих безвісти були добрі новини (зниклих безвісти зараз – 498 осіб, з них 345 – цивільні )... Це дуже важкий процес. І ми постійно , в т.ч. під час наших особистих зустрічей, інформуємо про ті деталі, які можна розказати на сьогодні, аби не зашкодити процесу», – зазначила Геращенко.

Вранці 8 серпня за участю народного депутата, звільненої з російського ув’язнення Надії Савченко під будівлею Адміністрації президента України в Києві відбулася акція «Не кидай своїх» із вимогою якнайшвидшого звільнення з полону бойовиків громадян України.

XS
SM
MD
LG