Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпрі під час сутички через автостоянку поліцейські застосували сльозогінний газ


Ілюстраційне фото (©Shutterstock)
Ілюстраційне фото (©Shutterstock)

У Дніпрі, на житловому масиві Кам’янському (колишня назва – Фрунзенський), сталась сутичка між мешканцями і поліцією під час стихійної акції протесту через спорудження автостоянки. Про це повідомили самі мешканці, які протестували проти стоянки біля житлових будинків.

За їхніми словами, інцидент стався у неділю: невдоволені мешканці мікрорайону мали намір перекрити трасу, протестуючи проти незаконної, на їхню думку, автостоянки, тоді й виникла сутичка з охоронцями з приватної фірми і поліцією. Як розповідають очевидці, у натовпі хтось застосував сльозогінний газ, постраждали кілька дорослих і маленька дитина.

У патрульній поліції 8 серпня заявили, що газ був застосований патрульними поліцейськими через те, що мітингувальники намагалися скоїти напад на одного з правоохоронців. Інформацію про постраждалу дитину і кількох дорослих в поліції не підтверджують, але й не спростовують, заявляючи, що триває службова перевірка.

Як поінформував начальник міської патрульної поліції Володимир Богоніс, поліція отримала повідомлення про бійку, на місце події було спрямовано три екіпажі поліції.

«Нами було виявлено близько 50 мешканців даного мікрорайону і представників охоронної структури «Леон». З’ясували, що предметом спору є незаконно встановлена автостоянка, на думку жителів мікрорайону, а на думку представників «Леону», вона законна, тому вони її охороняли. Оскільки з власником зв’язатись не було можливості, ми запропонували звернутись з колективною заявою до райвідділу. Організатори даного мітингу не погодились і запропонували перекривати дорожній рух на Донецькому шосе, чим самим порушили правила дорожнього руху й патрульні поліцейські були змушені припинити дане правопорушення», – заявив керівник патрульної поліції.

Як поінформував Володимир Богоніс, організатору мітингу, який «починав конфліктувати з поліцейськими», запропонували прослідувати до райвідділку поліції, тоді мітингувальники напали на поліцейського. Колега поліцейського застосував спецзасіб «Терен-4», тобто газовий балончик, повідомив Богоніс.

«Є інформація, що під даний газовий балончик потрапила й дитина, поки що інформація ця перевіряється.. Але хочу звернутись до батьків дитини, які нападали на поліцейського, – це, мабуть, не є правильно… Рапорт про застосування спецзасобу написаний, ми проводимо службову перевірку», – поінформував керівник патрульної поліції.

Два тижні тому в Дніпрі стався конфлікт навколо знесення МАФів між комунальниками й підприємцями, тоді в натовпі також застосували сльозогінний газ. Поліція звинуватила в інциденті самих підприємців, підприємці – правоохоронні органи.

XS
SM
MD
LG