Доступність посилання

ТОП новини

На конкурс керівника Нацагентства щодо повернення активів подалися 20 кандидатів


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Двадцять кандидатів подали документи для участі у конкурсі на посаду голови Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів. Про це повідомляє Центр протидії корупції з посиланням на секретаря конкурсної комісії, виконавчого директора Transparency International Україна Ярослава Юрчишина.

За його словами, усі документи претендентів на посаду директора Нацагентства з управління активами – майнові декларації та автобіографії – до 15 серпня будуть опубліковані на офіційному сайті Кабінету міністрів України.

19 серпня конкурсна комісія визначиться із переліком кандидатів, допущених до другого етапу конкурсу – тестування.

За інформацією конкурсної комісії, відбирати кандидатів будуть до середини вересня, а сам конкурс відбуватиметься у два етапи: тестування та співбесіди.

Остаточне рішення щодо керівника агентства комісія планує ухвалити 16 вересня.

У лютому депутати ухвалили закон щодо удосконалення діяльності Нацагентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів.

За проектом закону, арештоване майно може бути реалізоване без згоди власника, але за рішенням суду, а отримані кошти зберігатимуться або на рахунку корупціонера, або на спеціальних депозитних рахунках агентства в державних банках. Уся інформація про активи й грошові рахунки буде зберігатись у спеціально створеному відкритому реєстрі, веденням якого також займатиметься агентство.

Керівник агентства обирається комісією з числа суспільних авторитетів (3 особи, які обиратимуться парламентом), а також професійних фахівців, які представлятимуть головних учасників відносин, пов’язаних із розшуком та конфіскацією активів: Генеральну прокуратуру, Національне антикорупційне бюро, Міністерство юстиції, Держфінмоніторинг, Міністерство фінансів.

Гранична чисельність співробітників агентства не повинна перевищувати 100 осіб, враховуючи працівників територіальних підрозділів у разі їх створення. Зарплата працівника агентства складатиме близько 30 тисяч гривень.

XS
SM
MD
LG