Доступність посилання

ТОП новини

У Косові засудили за воєнні злочини колишнього бійця Армії визволення Косова


У Косові спеціальний суд у справах воєнних злочинів визнав винним колишнього бійця Армії визволення Косова у воєнних злочинах, скоєних проти мирного населення вже після закінчення Косовської війни.

Як мовиться в повідомленні суду, міжнародна колегія суддів засудила косовського албанця Джемшита Краснічі до 8 років позбавлення волі за злочини, вчинені в Косові й сусідній Албанії.

Спеціальний суд, у якому працюють судді з різних країн, був створений у Косові для того, щоб його не звинувачували в упередженості ні косовські албанці, ні косовські серби.

Рада Європи оприлюднила 2010 року звіт, у якому йшлося про те, що ватажки вже розпущеної Армії визволення Косова, партизанської армії, що воювала проти сил Сербії, відповідальні за вбивства сотень сербів, ромів і косовських албанців, яких підозрювали у співпраці з Сербією.

Косово, автономний край Сербії, після тієї війни 1998–99 років опинилося під міжнародною адміністрацією й вийшло з-під контролю Сербії і врешті 2008 року односторонньо проголосило незалежність, визнану нині трохи більш ніж половиною країн світу, але не самою Сербією.

XS
SM
MD
LG