Доступність посилання

ТОП новини

ОБСЄ: ватажки «ДНР» відмовилися обговорити погрози на адресу СММ


(ілюстраційне фото)
(ілюстраційне фото)

Організація з безпеки і співпраці в Європі повідомила, що станом на вечір неділі, 7 серпня, чільник угруповання «ДНР» Олександр Захарченко продовжував відмовлятися від зустрічі з членами її Спеціальної моніторингової місії в Україні, щоб обговорити погрози спостерігачам із боку бойовиків його угруповання.

Місія продовжує наполягати на відповідальності за порушення, пов’язані зі створенням перешкод роботі її членів, мовиться в повідомленні ОБСЄ.

У цьому повідомленні йдеться про інцидент, що стався 29 липня на півдні окупованої частини Донеччини: там бойовики угруповання «ДНР» під погрозою застосування зброї прогнали спостерігачів, потім жестами погрожували їм «відрізати голови», а словесно обіцяли розстріляти їх, змушували їхати під збройним конвоєм, перш ніж урешті відпустили.

Інший інцидент із погрозами зброєю стався 2 серпня вже на підконтрольній урядові України території біля лінії контакту, і там спостерігачам погрожували люди, що назвалися військовими Збройних сил України. В нинішньому повідомленні ОБСЄ немає скарг на реакцію української сторони на той інцидент.

XS
SM
MD
LG