Доступність посилання

ТОП новини

Учасники організованої Савченко акції «Не кидай своїх» провели ніч на Банковій


У центрі Києва під стінами Адміністрації президента України триває організована депутатом Верховної Ради України Надією Савченко «акція нагадування» про долю українців, які перебувають у полоні підтримуваних Росією сепаратистів з угруповань «ДНР» та «ЛНР».

Її учасники, серед них сама Савченко та кілька родичів незаконно затриманих українців, які оголосили про голодування, провели 9 серпня ніч на вулиці Банковій.

За словами Савченко, вона приєдналася вночі до інших учасників акції, коли їм уночі заборонили ставити намети.

Серед вимог протестувальниць – зустріч із президентом України Петром Порошенком.

Савченко провела ніч разом із родичами незаконно затриманих українців
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:00 0:00

«Акція нагадування триває. Петре Олексійовичу, зустріньтесь із мамами наших полонених...‪ Жити по-новому‬ – це чути свій народ», – написала вночі сестра Надії Савченко Віра, маючи на увазі слоган кампанії Порошенка як кандидата в президенти України на виборах 2014 року.

Зранку 9 серпня Віра Савченко попросила охочих допомогти учасникам акції кількома «кемпінговими стільцями».

8 серпня зранку депутат Верховної Ради України Надія Савченко і декілька активістів вимагали біля будівлі Адміністрації президента рішучих дій для звільнення українських громадян із полону бойовиків. Учасники акції «Не кидай своїх» підписали звернення до президента Петра Порошенка з вимогою домогтися звільнення незаконно затриманих.

Радник голови Служби безпеки України Юрій Тандіт назвав політичним піаром акцію «Не кидай своїх», організовану народним депутатом Надією Савченко.

А в угрупованні «ДНР» заявляють, що народний депутат Надія Савченко не є офіційно уповноваженою вести переговори щодо обміну полоненими. Як повідомляють сепаратистські сайти, з Савченко такі переговори не велися.

За даними СБУ, у полоні бойовиків у Луганську і Донецьку перебуває 107 людей.

У червні Савченко заявила про готовність особисто вести прямі переговори про звільнення українських полонених з представниками угруповань «ДНР» і «ЛНР» Олександром Захарченком та Ігорем Плотницьким. Вони заявляли про готовність до переговорів з Савченко.

XS
SM
MD
LG