Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу на Донбасі один військовий загинув, 5 поранені – Мотузяник


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

За минулу добу внаслідок бойових дій на Донбасі один український військовий загинув, 5 поранені, повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Олександр Мотузяник.

Він уточнив, що цих втрат українські військові зазнали на маріупольському напрямку.

За даними Мотузяника, на луганському напрямку підтримувані Росією бойовики порушували режим тиші у Новотошківському, Золотому та біля Попасної.

Речник АТО зазначив, що на донецькому напрямку найбільше порушень режиму тиші відбулося на світлодарській дузі, авдіївській промзоні, біля Опитного.

«Маріупольський напрямок. Епіцентром бойових дій вчора було Широкине, де протягом доби противник здійснив безпрецедентно потужні обстріли з важкого озброєння. Зокрема, між 05:30 та 06:30 окупанти випустили по наших позиціях 114 артснарядів», – сказав Мотузяник.

В угрупованні «ДНР» заявляють, що українські військові обстріляли з важкого озброєння околицю Донецька і місто Ясинувата. В угрупованні «ЛНР» звинувачують військових в обстрілах міста Кадіївка (Стаханов).

Від кінця квітня мав би діяти режим припинення вогню на Донбасі, про що домовилися учасники Тристоронньої контактної групи. Проте обстріли на Донбасі тривають, а сторони конфлікту звинувачують одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG