Доступність посилання

ТОП новини

Путін та Ердоган розпочали зустріч у Петербурзі


Реджеп Таїп Ердоган (Л) і Володимир Путін
Реджеп Таїп Ердоган (Л) і Володимир Путін

Президент Росії Володимир Путін розпочав у російському Петербурзі зустріч з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом.

Спочатку лідери розмовляють у вузькому складі, потім відбудуться переговори за участю делегацій.

Після підсумкової прес-конференції президенти зустрінуться з представниками російського та турецького бізнесу.

За повідомленням помічника російського президента Юрія Ушакова, сторони обговорять скасування російського ембарго на турецьке продовольство, відновлення чартерного авіасполучення, проект газопроводу «Турецький потік», врегулювання ситуації у Сирії та боротьбу з тероризмом.

Двосторонні зв’язки Анкари й Москви різко погіршилися наприкінці листопада 2015 року, коли Туреччина збила російський бомбардувальник поблизу сирійсько-турецького кордону.

Росія запровадила торговельні санкції щодо Туреччини, а кількість російських туристів, які відвідують країну, впала на 87% у першій половині 2016 року.

Зустріч відбувається на тлі зростання суперечностей у відносинах Анкари з Заходом – після невдалої спроби військового перевороту в Туреччині, внаслідок якої загинули 230 людей. Туреччина звинувачує Захід у тому, що він виявляє більшу стурбованість з приводу дій влади після придушення перевороту, ніж щодо самого путчу.

XS
SM
MD
LG