Доступність посилання

ТОП новини

Держприкордонслужба: пропуск через «Чонгар» відновили в обидва боки


У Держприкордонслужбі України заявляють, що російські військові відновили пропуск через пропускний пункт «Чонгар», який був припинений у вівторок, 9 серпня.

«Російсько-окупаційні війська відновили пропускні операції навпроти КПВВ «Чонгар». Сьогодні контрольні органи країни-окупанта припиняли пропуск людей та транспортних засобів на даному напрямку», – мовиться у повідомленні прес-служби відомства.

Українські прикордонники вказують, що на даний момент повністю заблокованим залишається контрольний пункт «Каланчак», а у КПВВ «Чаплинка» російські військові оформляють тільки тих осіб, які прямують на тимчасово окупований півострів.

Російська сторона, як і раніше, не коментує ситуацію з пропуском на адмінкордоні.

Критична ситуація на адмінкордоні з Кримом виникла рано вранці 7 серпня, відтоді російська сторона не коментує причини її виникнення. Також невідомо про терміни відновлення повноцінної роботи пунктів пропуску.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав закон про це. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG