Доступність посилання

ТОП новини

Український метальник списа позбавлений олімпійської медалі Лондона – МОК 


Олександр П’ятниця
Олександр П’ятниця

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) позбавив українського метальника списа Олександра П’ятницю срібної медалі Олімпійських ігор 2012 року в Лондоні. Це сталося після того, як повторний аналіз показав позитивний результат на допінг.

За даними МОК, оприлюдненими 9 серпня, в організмі П’ятниці був виявлений стероїд туринабол.

МОК також зазначив, що вживання допінгу на Іграх у Пекіні 2008 року і в Лондоні 2012 року ще трьома спортсменами було виявлене під час повторних аналізів проб. Жодний зі спійманих на обмані не був серед олімпійських призерів, але всі вони усунуті від змагань у Ріо-де-Жанейро. Ідеться про важкоатлеток Хріпсіме Хуршудян з Вірменії і Нурджан Тайлан із Туреччини та білоруського метальник молота Павла Кривицького.

МОК із використанням нових наукових методів провів серію повторних тестів узятих на попередніх Олімпіадах зразків, які зберігаються впродовж 10 років.

У цілому аналізи 98 спортсменів мали позитивний результат щодо вживання допінгу на двох попередніх Олімпіадах. МОК заявляє, що проведе всього чотири етапи повторних досліджень.

У Ріо-де-Жанейро будуть взяті 5 тисяч 500 допінг-проб, у тому числі для п’яти найкращих у кожній дисципліні і двох випадково обраних спортсменів з кожного старту.

XS
SM
MD
LG