Доступність посилання

ТОП новини

Плотницького викликають до суду в Києві


Ігор Плотницький
Ігор Плотницький

Подільський районний суд Києва викликає лідера угруповання «ЛНР» Ігоря Плотницького на судове засідання на 31 серпня. Повістка опублікована в офіційному виданні центральних органів виконавчої влади України «Урядовий кур’єр» 10 серпня.

«Явка до суду обов’язкова. При собі необхідно мати паспорт або документ, який посвідчує особу... У разі неявки обвинуваченого до суду, оголошення вважається належним повідомленням, а кримінальне провадження буде здійснюватись за відсутністю обвинуваченого в порядку спеціального судового провадження», – йдеться в повідомленні.

У повістці вказано, що Плотницького викликають на допит як обвинуваченого за статтями «незаконне позбавлення волі або викрадення», «терористична діяльність», «незаконне переміщення осіб через кордон».

24 березня Генпрокуратура України повідомила, що прокуратура Києва затвердила і направила до суду обвинувальний акт стосовно Плотницького за фактом вчинення терористичного акту, захоплення в заручники та викрадення старшого лейтенанта Збройних сил України Надії Савченко.

XS
SM
MD
LG