Доступність посилання

ТОП новини

На Дніпропетровщині шпиталізували 6 людей із підозрою на отруєння хімікатом


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

До центральної районної лікарні Павлограда шпиталізували родину з шести людей – двох батьків, трьох дітей віком від 4 до 16 років в бабусю, жителів села Богданівки Павлоградського району Дніпропетровської області. Всі шестеро скаржились на проблеми з диханням, задуху, кашель.

За словами потерпілих, вони підозрюють, що захворіли через нелегальний пункт прийому металобрухту, де напередодні чули вибух. На проблеми з органами дихання скаржаться й інші жителі Богданівки, сусіди родини.

За інформацією прокуратури Павлоградського району, правоохоронці розпочали перевірку за фактом діяльності нелегального пункту металобрухту на подвір’ї одного з житлових будинків села.

У центральній районній лікарні Павлограда 10 серпня поінформували, що стан здоров’я шпиталізованої родини поступово стабілізується, чоловіка вже виписали з лікарні. Водночас лікарі зазначили, що не можуть підтвердити саме отруєння хімічними речовинами: у двох шпиталізованих дорослих діагностували запалення легенів, у дітей – загострення хронічних хвороб.

В управлінні Державної служби з надзвичайних ситуацій у Павлограді поінформували, що причиною погіршення самопочуття родини, як підозрювали, могли стати пари хлору, однак ця версія не підтвердилась.

За даними ДСНС, фахівці провели експрес-аналіз на наявність хлору у повітрі. За результатами аналізу, наявність хлору в атмосфері не виявлена, додали в управлінні.

XS
SM
MD
LG