Доступність посилання

ТОП новини

ФСБ Росії заявляє про «запобігання терактам» у Криму


Федеральна служба безпеки Росії заявляє, що запобігла скоєнню в анексованому Криму терактів на «критично важливих елементах інфраструктури і життєзабезпечення півострова».

У ФСБ заявляють, що готувала напади українська розвідка.

За повідомленням, російські силовики у ніч з 6 на 7 серпня 2016 року в районі міста Армянська виявила «групу диверсантів», при затриманні яких загинув співробітник ФСБ Росії.

Російське відомство також стверджує, що в цій справі затримало кілька громадян України і Росії, серед них нібито «одного з організаторів терактів» і «працівника Головного управління розвідки Міноборони України», мешканця Запорожжя на ім’я Євген Панов.

У зв’язку з цим, за даними ФСБ, було «вжито додаткових заходів безпеки в місцях масового перебування та відпочинку людей, а також для охорони об’єктів критично важливої інфраструктури і життєзабезпечення, посилено прикордонний режим на кордоні з Україною».

В ефірі Радіо Свобода речник Генерального штабу Збройних сил України Владислав Селезньов назвав заяву ФСБ Росії провокацією.

7 серпня з багатьох частин анексованого Росією Криму стали надходити повідомлення про значну військову активність російських військ, із блокуванням деяких частин півострова і концентруванням військ в інших. Зокрема, за повідомленнями, в деяких місцях Криму встановили блокпости, а місто Джанкой було повністю оточене російськими військами. Крім того, росіяни перекрили адміністративну межу Криму з материковою Україною і тривалий час не пропускали людей. Пізніше рух відновили, та не повністю. При цьому російські чи проросійські джерела стали поширювати повідомлення про нібито напад на російську військову частину з перестрілкою неподалік адмінмежі й стверджувати, що до цього може бути причетна Україна. У Міністерстві оборони України ці заяви відкинули як провокації. За даними українських силовиків, могло йтися про маневри російських військ на півночі Криму. Фактична російська влада окупованого півострова ситуації досі не коментувала.

XS
SM
MD
LG