Доступність посилання

ТОП новини

Турчинов: заяви Путіна засвідчили, що Росія готується до зриву мінських угод


Олександр Турчинов, архівне фото (©Shutterstock)
Олександр Турчинов, архівне фото (©Shutterstock)

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов заявив, що Росія планомірно готується до загострення ситуації та зриву мінських домовленостей про врегулювання на окупованій частині Донбасу.

Про це, за його словами, свідчать заяви президента Росії Володимира Путіна про те, що Україна розв’язала терор проти Росії, та про те, що росіяни «нам цього не подарують».

Ця заява Путіна стала продовженням «істеричних вигадок» Федеральної служби безпеки Росії, яка заявила про нібито зірвану спробу влаштування терактів в окупованому Криму, підготовану, за твердженнями Москви, українською військовою розвідкою.

«Для того, щоб піти на подальшу ескалацію конфлікту, Путін не вигадав нічого кращого за дешеву театральну постановку ФСБ з саморобними вибуховими пристроями», – сказав Турчинов.

«Щодо терору, про який згадав президент Росії, то тотальний терор, цинічне порушення прав людини та масові вбивства здійснює саме Росія на окупованій території Криму та Донбасу», – заявив секретар РНБО.

Раніше в середу президент Росії Володимир Путін заявив, коментуючи твердження ФСБ про підготовку Україною «теракту у Криму», що Україна не шукає шляхів переговорів, а переходить до терору. Він заявив, що проводити саміт у «нормандському форматі», про можливість якого Москва заявляла днями, за таких умов «безглуздо».

За його словами, після заяви Федеральної служби безпеки про попередження «теракту» в окупованому Криму російська влада вживе «серйозних» додаткових заходів безпеки. «З російського боку є втрати, вбиті двоє військовослужбовців. Безумовно, цього ми не подаруємо», – додав Путін.

Перед тим Федеральна служба безпеки Росії заявила, що запобігла скоєнню в окупованому Криму терактів на «критично важливих елементах інфраструктури і життєзабезпечення півострова». У російському відомстві заявили, що готувало напади Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

В ефірі Радіо Свобода речник Генерального штабу Збройних сил України Владислав Селезньов назвав заяву ФСБ Росії провокацією. А секретар РНБО Олександр Турчинов уже виступив із попередньою заявою з цього приводу, в якій назвав твердження ФСБ Росії щодо запобігання «терактам» у Криму елементом гібридної війни проти України.

XS
SM
MD
LG