Доступність посилання

ТОП новини

США: Клінтон звинуватила Трампа в підбурюванні до насильства


Гілларі Клінтон (л) та Дональд Трамп
Гілларі Клінтон (л) та Дональд Трамп

Кандидат у президенти США від Демократичної партії Гілларі Клінтон 10 серпня різко розкритикувала свого республіканського опонента, звинувативши його в підбурюванні до насильства.

Раніше цього тижня Дональд Трамп закликав активістів, які виступають на підтримку закріпленого в Конституції США права американців на зброю, зупинити Клінтон і не дати їй можливості призначити ліберальних суддів до Верховного суду. Трамп згодом намагався роз’яснити свою позицію, кажучи в телевізійному інтерв’ю, що мав на увазі заклик до політичних, а не фізичних дій.

Дискусія щодо права пересічних американців мати і застосовувати зброю в передбачених законом випадках триває у США вже кілька років. Обговорення цієї теми активізується щоразу, коли в школах чи інших публічних місцях внаслідок невмотивованого насильства гинуть люди. Жодна з провідних партій США не ставить під сумнів другу поправку до Конституції США, яка передбачає право на зброю, але в Демократичній партії частіше чути голоси тих, хто виступає за більший контроль у питанні придбання зброї.

XS
SM
MD
LG