Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики обстріляли вночі два контрольні пункти на Донбасі – Держприкодонслужба


Контрольний пункт «Мар'їнка» на Донеччині
Контрольний пункт «Мар'їнка» на Донеччині

Підтримувані Росією сепаратисти 10 серпня після 21:00 відкрили вогонь по контрольному пункту в’їзду-виїзду «Станиця Луганська» та контрольному посту «Мар’їнка». Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України.

«Майже протягом години російсько-терористичні війська вкотре з населеного пункту Олександрівка, що на неконтрольованій території, вели обстріл по позиціях контрольного посту «Мар’їнка». Вогонь вони відкривали зі стрілецької зброї та підствольних гранатометів», – ідеться в повідомленні.

Також зі стрілецької зброї та гранатомета був обстріляний контрольний пункт в’їзду та виїзду «Станиця Луганська», – додають прикордонники й наголошують, що ніхто з українських військових не був поранений.

У Держприкордонслужбі не повідомляють про закриття контрольних пунктів через ці обстріли.

10 серпня прикордонники інформували про обстріл КПВВ «Золоте» в Луганській області.

На сайтах сепаратистів угруповань «ДНР» чи «ЛНР» повідомлень про нові обстріли контрольних пунктів немає.

Збройний конфлікт на сході України триває від квітня 2014 року. Влада України оголосила про проведення там антитерористичної операції проти підтримуваних Росією сепаратистів. Влада Росії неодноразово заперечувала участь своїх військових у конфлікті, про що заявляють Україна і Захід. Москва ж визнає лише присутність російських «добровольців» на Донбасі.

За даними ООН, оприлюдненими 3 червня, від початку конфлікту на сході України у квітні 2014 року там загинули 9 371 людей, 21 523 – були поранені.

XS
SM
MD
LG