Доступність посилання

ТОП новини

Умерову на суді стало погано – Джелял


Ільмі Умеров
Ільмі Умеров

Заступнику голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерову, який присутній 11 серпня на суді в анексованому Криму з питання про призначення йому психіатричної експертизи, стало погано в залі засідань. Про це повідомив у Facebook перший заступник голови Меджлісу Наріман Джелял.

«Ільмі Умерову стало трохи погано. Суддя вимагає від усіх, крім учасників процесу, залишити залу суду», – повідомив Джелял.

Інших подробиць він не вказав. Адвокат Микола Полозов додав, що для Умерова викликали «швидку».

Засідання у цій справі, призначене на 11:00, почалося із запізненням на годину. У залі зібралося багато людей, які прийшли підтримати Ільмі Умерова.

У ході засідання адвокат Микола Полозов заявив відвід суду, який відхилив клопотання захисту про виклик лікарів до суду через поганий стан здоров’я Умерова.

Раніше Ільмі Умеров подав скаргу в підконтрольний Кремлю Київський райсуд Сімферополя на постанову про порушення кримінальної справи. Він також направив на ім’я слідчого ФСБ Росії заяву про відмову добровільно проходити амбулаторну судово-психіатричну експертизу, розцінивши її як спробу дискредитації особистості і приниження ділової репутації.

Проти Ільмі Умерова російські правоохоронні органи в Криму порушили кримінальну справу за статтею «сепаратизм».

У російському правозахисному центрі «Меморіал» назвали кримінальне переслідування заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова в анексованому Криму незаконним і політично мотивованим, оскільки він не закликав до насильницьких дій.

XS
SM
MD
LG