Доступність посилання

ТОП новини

У Криму для агітації партія «Єдина Росія» використовує «свою Савченко»


У анексованому Росією Криму з’явилися передвиборчі плакати «Наша кримська Савченко». Про це повідомляє проект Радіо Свобода, сайт Крим.Реалії.

На них зображена однофамільниця депутата Верховної Ради України Надії Савченко Світлана Савченко – кандидат на вибори в Держдуму Росії від партії «Єдина Росія».

Раніше на зустрічі в Севастополі з головою російського уряду Дмитром Медведєвим, який очолює партію «Єдина Росія», Світлана Савченко поскаржилася, що «боялася називати прізвище». Медведєв відповів, що «прізвище хороше».

Світлана Савченко – депутат підконтрольного Кремлю парламенту Криму.

Надія Савченко була обрана депутатом Верховної Ради України, коли перебувала під арештом в Росії за звинуваченням у співучасті в убивстві на Донбасі двох російських журналістів влітку 2014 року. Вона була засуджена російським судом до 22 років позбавлення волі. 25 травня Савченко була звільнена і повернулася на Україну після того, як президент Росії Володимир Путін підписав указ про її помилування.

З 3 серпня Надія Савченко тримає голодування задля звільнення українських полонених, утримуваних на території Росії і на Донбасі.

Росія анексувала Крим у березні 2014 року. Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу ввели низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG