Доступність посилання

ТОП новини

Сирійські активісти: перемир’я в Алеппо немає


Жінки із дітьми втікають до безпечнішого міста Манбідж у провінції Алеппо, 10 серпня 2016 року
Жінки із дітьми втікають до безпечнішого міста Манбідж у провінції Алеппо, 10 серпня 2016 року

Група сирійських правозахисників, які базуються в Лондоні, заявляє, що припинення боїв між повстанськими й урядовими силами в Алеппо (Сирія) не відбулося, попри анонсоване Росією триденне перемир’я.

Голова групи Рамі Абдуррахман 11 серпня заявив, що сторони ведуть бої в південно-західному районі Рамуса, який повстанці відбили в урядових сил минулих вихідних.

Агенція Reuters цитує жителів утримуваного опозицією сходу Алеппо, які заявляють про постійні польоти реактивних винищувачів.

Раніше російська влада заявляла про готовність в односторонньому порядку припиняти вогонь в Алеппо на три години на день, починаючи з 11 серпня, щоб пропускати гуманітарні колони до заблокованого міста. Місто Алеппо, друге за величиною в Сирії, розділене на зони, зайняті силами президента Сирії Башара Асада, якого підтримує Росія, і сирійською опозицією. У червні урядова армія за підтримки російської авіації перекрила головну дорогу в утримуваний опозицією район.

9 серпня ООН заявила, що ситуація в Алеппо наблизилася до гуманітарної катастрофи. За даними ООН, близько двох мільйонів людей перебувають в Алеппо без життєво необхідних товарів.

XS
SM
MD
LG